De wedstrijdzwemmers zijn opgedeeld in verschillende groepen, naargelang het niveau en de leeftijd van de zwemmers. Ook het aantal trainingen varieert van groep tot groep.

De eerste groep (C4) is deze van de 'eendjes' ( dit zijn de 9-10 jarigen). Deze groep is specifiek gericht op zwemmers die net uit de zwemacademie komen en interesse tonen voor wedstrijden. Ook zwemmers die de zwemschool nog niet volledig doorlopen hebben maar de nodige aanleg vertonen krijgen hierin een plaats. Hier wordt er nog voornamelijk op de techniek gewerkt. Ook typische wedstrijdzaken krijgen wat extra aandacht: starten, keerpunten, ... .

Zwemmers die uit onze zwemacademie komen of via een testtraining als externe kunnen aansluiten en te oud zijn voor onze "eendjesgroep" komen terecht bij de groep C3. Deze zwemmers zwemmen meer kilometers en uren maar er wordt nog zeer veel gedifferentieerd.( niveau en tempo). De zwemmers van C3 zitten meestal in het vijfde of zesde leerjaar. Ook kinderen uit de eerste jaren van het middelbaar worden in deze groep ingedeeld.

Vanaf ongeveer 13-14  jaar kan je terechtkomen in de groep C2. Deze indeling is afhankelijk van je interesse, je uithouding en inzet en behaalde resultaten.

De groep C1 groepeert onze oudste en meest ervaren competitiezwemmers.

In de groep "seniors" zwemmen oud-competitiezwemmers. Deze zwemmers doen niet meer mee aan wedstrijden, maar trainen nog wel op competitieniveau.