Competitie

Leen (Hoofdtrainer/Seniors/C2/redder)

Michel (C1/Redder)

Killian (C3/Redder)

Eline (C3/Redder)

Alexandra (C4/Redder)

 

Céline (C4) 

 

De wedstrijdzwemmers zijn opgedeeld in verschillende groepen, naargelang het niveau en de leeftijd van de zwemmers. Ook het aantal trainingen varieert van groep tot groep.

  • Wat is de prijs van het onderzoek en wordt dit terugbetaald door de ziekenkas ?
    De kostprijs van het volledige onderzoek bedraagt 50 euro (zonder elektrocardiogram) en 70 euro (met elektrocardiogram). Je ontvangt een officiële factuur.

Hieronder kan je uitslagen terugvinden in pdf formaat.

Wedstrijdzwemmers hebben ontzettend veel training nodig wensen zij hun besttijden te verbeteren.

Daarom biedt SCZ verschillende trainingsmogelijkheden aan, aangepast aan de leeftijd en de capaciteiten van de zwemmer.

De wedstrijdzwemmers zijn verplicht om zich voor elke wedstrijd aan te melden via de trainingsapp. Ook de inschrijvingen voor de wedstrijden gebeuren via deze app.

Alle zwemmers kijken er naar uit: wat moet ik doen om een A-tijd te behalen ? Hoe snel zijn die jonge haaien ? Al deze info staat in reglementen en tabellen bij de Vlaamse Zwemfederatie en de Belgische Zwembond. We hebben getracht een korte samenvatting te geven.

Om een wedstrijd te organiseren heb je natuurlijk een zwembad en zwemmers nodig.  Doch ook officials.  Zelfs voor een CVB- wedstrijd ( dit is een regionale wedstrijd) zijn er best 15 officials aanwezig.

De VZF maakt de clubs erop attent dat de anti-dopinglijst gevoelig gewijzigd werd. Pseudoefedrine (= bestanddeel van Sinutab) zal voortaan verboden zijn, bij ervaring weten we dat zwemmers dit geneesmiddel gebruiken bij sinus problemen. Ook bij neusdruppels is het voortaan oppassen geblazen. Meer info hier.

De Vlaamse Zwemfederatie (VZF) levert enkel een competitievergunning af indien de zwemmer door een arts medisch geschikt bevonden werd.

Je hebt het misschien in de krant gevolgd. De regels betreffende de toegelaten badpakken op wedstrijd wijzigen regelmatig.

Vanaf september 2014 worden de forfaitboetes en medische attesten afgeschaft voor VZF-competitiewedstrijden.