Competitie

Leen (Hoofdtrainer/Seniors/C2/redder)

Michel (C1/Redder)

Killian (C3/Redder)

Eline (C3/Redder)

Alexandra (C4/Redder)

 

Céline (C4) 

 

 • Wat is de prijs van het onderzoek en wordt dit terugbetaald door de ziekenkas ?
  De kostprijs van het volledige onderzoek bedraagt 50 euro (zonder elektrocardiogram) en 70 euro (met elektrocardiogram). Je ontvangt een officiële factuur. Gelieve dit bedrag of een Bancontact kaart mee te nemen vermits er daar direct afgerekend moet worden. Helaas wordt er voorlopig door de meeste ziekenfondsen niks terugbetaald vermits het om preventieve geneeskunde gaat (vanaf 2013 betaalt het Onafhankelijke Ziekenfonds wél een deel terug). Bezorg de factuur toch aan je ziekenfonds met de vraag om dit onderzoek terug te betalen. Zo oefenen we samen druk uit op de ziekenfondsen om het voorbeeld van de Onafhankelijke Ziekenfondsen te volgen).
 • Hoe zit het met mijn privacy ? Wie heeft er allemaal inzage in de uitslag van mijn onderzoek ?
  De resultaten worden opgestuurd naar jullie thuis samen met een geschiktheidsattest indien alles in orde is. Dit geschiktheidsattest moet je dan aan je trainer overhandigen. SCZ dient enkel te weten of je al dan niet geschikt ben. De reden waarom je niet geschikt bent hoeven we niet te weten. Het volledige verslag kan je bewaren en een kopie aan je huisarts bezorgen.
 • Wat moet ik allemaal meenemen naar ginder ?
  De ingevulde vragenlijst. Voor nieuwe wedstrijdzwemmers het papier om een vergunning aan te vragen zodat de VUB kan verklaren dat de zwemmer/zwemster geschikt bevonden is om aan wedstrijden deel te nemen. Ook contant geld of Bancontact kaart om de betaling ter plekke te regelen moet je meenemen (dit bedraagt 50 of 70 euro)
 • Waaruit bestaat het onderzoek eigenlijk ?
  Het onderzoek bestaat uit een aantal elementen :
  1. overlopen en vervolledigen van de vragenlijst, met eventueel nog een aantal extra vragen
  2. een algemeen klinisch onderzoek (meten, wegen, vetpercentage, meten huidplooien, ... kortom niks dat pijn doet. Gewoon op een hoop toestellen gaan staan)
  3. eventueel een rust elektrocardiogram (ter opsporing van bepaalde hartafwijkingen)
  4. statiek onderzoek : nagaan van houding, spieren, gewrichten
  5. Hiervan wordt er dan een verslag gemaakt (dat meegegeven of naar jou opgestuurd wordt). Moesten er afwijkingen ontdekt worden die verder onderzoek noodzaken, wordt een verwijsbrief meegegeven voor de huisarts, die de nodige afspraken maakt en de VUB op de hoogte brengt van de resultaten. Die gegevens worden aan de VUB bijgehouden zodat er bij vervolgonderzoeken naar teruggegrepen kan worden.
 • Hoelang gaat het daar duren ?
  Zolang alles in orde is, duurt het onderzoek minder dan een uur. Bij eventuele afwijkingen is er extra onderzoek vereist en kan het natuurlijk uitlopen.
 • Wie moest ik bellen voor die afspraak ?
  Contact opnemen doe je met de dienst sportgeneeskunde van de VUB op het nummer 02/629.22.22 . Er zeker bij vermelden dat het om het onderzoek van de zwemclub van Zaventem gaat.
 • Wanneer en waar moet ik ergens zijn ?
  De onderzoeken gebeuren steeds na afspraak. Deze afspraak gaat door op de VUB campus van Etterbeek. Je neemt ingang 8, gebouw L (met het zwembad en de fitness) en gaat naar de derde verdieping. Linksaf vanuit traphal of lift, een vijftal trapjes op. Vanaf november 2013 verhuist BLITS naar de nieuwe U-residence, eveneens gelegen op de Campus Oefenplein, vlak tegen de Generaal Jacqueslaan. Je vindt BLITS op de eerste verdieping. 
  Voor meer info over de bereikbaarheid van de VUB, klik hier.