Competitie

Leen (Hoofdtrainer/Seniors/C2/redder)

Michel (C1/Redder)

Killian (C3/Redder)

Eline (C3/Redder)

Alexandra (C4/Redder)

 

Céline (C4) 

 

Wedstrijdzwemmers hebben ontzettend veel training nodig wensen zij hun besttijden te verbeteren.

Daarom biedt SCZ verschillende trainingsmogelijkheden aan, aangepast aan de leeftijd en de capaciteiten van de zwemmer.

De wedstrijdzwemmers zijn verplicht om zich voor elke wedstrijd aan te melden via de trainingsapp. Ook de inschrijvingen voor de wedstrijden gebeuren via deze app.

Er zijn binnen SCZ 5 competitiegroepen.

Competitiegroep C4.

Dit zijn zwemmers die hun eerste stapjes zetten in de competitiewereld. Ze zitten in het derde, vierde of vijfde leerjaar. 

Ze hebben drie trainingen per week. Een aanwezigheid van minimum 95% op maandbasis is verplicht. Nieuwe zwemmers nemen vanaf januari deel aan wedstrijden ( na goedkeuring van de trainers), Er worden minimum 4 wedstrijden en maximum 10 wedstrijden gezwommen. 

Zwemmen van een 400 meter wedstrijd is verplicht.

Trainingsuren:

Woensdag van 19 uur tot 20 uur

Vrijdag van 18 uur tot 20 uur

Zaterdag van 18 uur 30 tot 20 uur ( half uur lichaamsscholing)

Competitiegroep C3

Deze zwemmers hebben reeds een eerste competitie-ervaring achter de rug en zitten in het vijfde en zesde leerjaar of in het eerste middelbaar. Ze hebben 4 trainingen per week.

Een aanwezigheid van minimum 75% op maandbasis is verplicht. Vanaf het zesde leerjaar is er een mogelijkheid om deel te nemen aan grote limietenwedstrijden ( PK, VJK, BJK), mits het behalen van de nodige limieten en voldoende

inzet en aanwezigheid op training. Er worden minimum 6 wedstrijden en maximum 10 wedstrijden per seizoen gezwommen ( uitgezonderd wedstrijden met limieten).

Zwemmen van een lange afstand ( 800 of 1500 meter is verplicht)

Trainingsuren:

Maandag van 20 uur tot 21 uur

Woensdag van 20 uur tot 21 uur

Vrijdag van 18 uur tot 20 uur

Zaterdag van 18 uur 30 tot 21 uur ( half uur lichaamsscholing)

Competitiegroep C2

Deze zwemmers hebben al een aantal jaren wedstrijdervaring en zitten meestal in het tweede en derde middelbaar. Ze hebben 5 trainingen per week.

Een aanwezigheid van minimum 75% op maandbasis is verplicht. Mits het zwemmen van de nodige tijden, voldoende aanwezigheid  en inzet op training, nemen deze zwemmers deel aan grote limieten wedstrijden ( PK, V(J)K, B(J)K. Het zwemmen van 1 wedstrijd lange afstand ( 800 of 1500 meter) is verplicht.

Er worden er worden minimum 6 wedstrijden en maximum 10 wedstrijden per seizoen gezwommen (uitgezonderd wedstrijden met limieten).

Trainingsuren:

Maandag van 20 uur tot 21 uur 30

Dinsdag van 20 uur tot 21 uur 30

Woensdag van 20 uur tot 21 uur

Vrijdag van 19 uur tot 20 uur 30

Zaterdag van 18 uur 30 tot 21 uur ( half uur lichaamsscholing)

Competitiegroep C1

Dit zijn de meest ervaren wedstrijdzwemmers. Deze groep is toegankelijk vanaf het vierde middelbaar (na overleg met de trainers). Er worden 5 trainingsmomenten per week aangeboden. Een aanwezigheid van minimum 75% op maandbasis is verplicht. Mits het zwemmen van de nodige tijden, voldoende aanwezigheid en inzet op training, nemen deze zwemmers deel aan grote limieten wedstrijden (PK, VK, Flanders en BK).

Optioneel kunnen deze zwemmers een fitnessabonnement nemen tegen een zeer voordelige prijs ( Fitness Jupiter in Zaventem). Zwemmen van een wedstrijd lange afstand (800 of 1500 meter) is verplicht.

Er worden minimum 6 wedstrijden en maximum 10 wedstrijden per seizoen gezwommen ( uitgezonderd wedstrijden  met limieten).

Trainingsuren:

Maandag van 20 uur tot 22 uur

Dinsdag van 20 uur tot 22 uur

Woensdag van 19 uur tot 21 uur ( half uur lichaamsscholing)

Vrijdag van 19 uur 30 tot 21 uur 30

Zaterdag van 18 uur 30 tot 21 uur ( half uur lichaamsscholing)

Seniors

Dit zijn onze oud-competitiezwemmers, die niet meer deelnemen aan wedstrijden maar wel nog wensen te trainen op een bepaald niveau. Instap in deze groep kan enkel na overleg met de hoofdtrainer.

Trainingsuren:

Maandag van 19 uur tot 20 uur

Dinsdag van 20 uur tot 21 uur 30

Vrijdag van 20 uur tot 21 uur 30

 

Tijdens de vakantie worden de uren aangepast, gelieve het trainingsschema in de wedstrijdapp hiervoor in de gaten te houden.