Competitie

Leen (Hoofdtrainer/Seniors/C2/redder)

Michel (C1/Redder)

Killian (C3/Redder)

Eline (C3/Redder)

Alexandra (C4/Redder)

 

Céline (C4) 

 

Om een wedstrijd te organiseren heb je natuurlijk een zwembad en zwemmers nodig.  Doch ook officials.  Zelfs voor een CVB- wedstrijd ( dit is een regionale wedstrijd) zijn er best 15 officials aanwezig.

 

Officials zijn meestal ouders van de zwemmers.  In plaats van in de tribune te zitten leveren ze hun bijdrage aan het correcte verloop van de wedstrijd.

Wanneer een club inschrijft op een wedstrijd moet ze verplicht een aantal gekwalificeerde officials opgeven.  SCZ is steeds op zoek naar officials.

Wij verzoeken vriendelijk  de ouders van onze competitiezwemmers, die minstens 1 seizoen actief zijn binnen onze competitieafdeling, om deze opleiding te volgen. Zo blijft de continuïteit van onze wedstrijden gewaarborgd.

SCZ doet immers niet mee aan wedstrijden wanneer er onvoldoende officials zijn.

Regelmatig organiseert de Vlaamse Zwemfederatie (provincie Vlaams Brabant) een opleiding voor kandidaat officials.  Meer info op hun website.  Je moet 2 avonden les volgen, een eenvoudig theoretisch examen afleggen, enkele praktijkstages doen in het zwembad en dan nog een praktijkexamen afleggen.  De volgende opleiding voor nieuwe officials vindt plaats op woensdag 25 september 2018. Het theoretisch examen vindt plaats een weekje later (woensdag 3 oktober 2018).

Kandidaat officials sturen best een mailtje naar de sportsecretaris