Update 1 juli 2021: onze groepen van de zwemschool, volwassenen en g-zwemmen zijn volzet voor het seizoen 2021-2022. De eerste vrije plaatsen zijn voorzien in september 2022.

 U kan zich aanmelden op de mailinglijst/nieuwsbrief om op de hoogte te blijven wanneer de wachtlijst opnieuw wordt open gesteld.

 

 

 Aanmeldingen voor onze wachtlijst/inschrijvingen voor de zwemschool.

Heb je interesse om regelmatig mee te komen zwemmen? Word dan lid van de zwemclub. Hieronder kan je alle informatie in verband met inschrijven terugvinden. 

Twee keer per jaar - september en rond eind januari - kunnen de kinderen, mits een geslaagde evaluatie, doorschuiven naar een hogere groep. Bij die gelegenheid komen er plaatsen vrij en aanvaarden we nieuwe kinderen.
Wij aanvaarden op bepaalde tijdstippen aanmeldingen voor onze wachtlijst. Om op de hoogte te blijven van deze momenten raden wij u ten zeerste aan zich aan te melden voor onze nieuwsbrief. U komt dan op onze mailinglijst te staan en ontvangt met voorrang uitnodiging tot inschrijving.

Voor het seizoen 2021-2022 aanvaarden wij voor onze zwemschool enkel aanmeldingen van het geboortejaar 2018,2017  of vroeger. Kinderen van geboortejaar 2015 en ouder dienen wel reeds bepaalde zwemvaardigheden verworven te hebben om in te stappen. Deze voorwaarden vindt u onder het tabblad " zwemmers-zwemschool-leerdoelstellingen". De zwemmertjes moeten de leeftijd van 4 jaar bereikt hebben om te kunnen starten in onze zwemschool.

Wanneer we zicht hebben op het aantal vrije plaatsen ( na de definitieve evaluaties) worden de uitnodigingen tot start verstuurd. Uw kind kan enkel starten wanneer u een uitnodiging tot start heeft gekregen en u bevestigd heeft.

We werken met een voorrangsregeling.

  • Groep 1 : broers/zussen/ouders van onze huidige leden. Kinderen van onze volwassenen/lesgevers  die aan de voorwaarden voldoen. Vermeld dit duidelijk bij de inschrijving! Opgelet: neven en nichten van onze leden vallen niet binnen deze voorrangsregeling. Tevens vallen de inwoners van groot Zaventem ook onder groep 1.
  • Groep 2: geïnteresseerden die zich aangemeld hebben voor onze mailinglijst.
  • Groep 3 : geïnteresseerden die niet tot de twee eerste voorrangsgroepen behoren.

We willen jullie er tevens attent op maken dat de lessen in het Nederlands gegeven worden. Kinderen die de taal niet machtig zijn kunnen we helaas niet aanvaarden.

 

1.  Inschrijven voor de zwemschool.

Wij zijn helemaal volzet voor het seizoen 2021-2022. Omwille van de Coronapandemie kunnen wij dit seizoen minder zwemmers laten starten dan gewoonlijk. De geïnteresseerden die reeds op de wachtlijst staan behouden hun plaats.  Wanneer u dit wenst kan u zich hier registreren voor onze mailinglijst. U krijgt dan, met voorrang, een mail van het secretariaat wanneer er terug mogelijkheid is tot aanmelding op de wachtlijst. Wij raden u ten zeerste aan om dit op deze manier te doen indien u geen kinderen heeft in onze zwemclub.

Het tijdstip dat uw kind kan starten hangt af van uw plaats op de wachtlijst en de datum van inschrijving.

 

 

2.  Inschrijven voor sportief zwemmen.

Onze leden die de zwemschool afgerond hebben   voorrang. De vrij plaatsen worden nadien aangevuld met wachtenden van onze wachtlijst. Het tijdstip van start hangt af van uw plaats op de wachtlijst en datum van inschrijving.  Wanneer u dit wenst kan u zich hier registreren voor onze mailinglijst

 

3.  Inschrijven voor aquagym/volwassenen.

Wenst u als volwassenen te zwemmen of wenst u de lessen aquagym te volgen, dan kan u via volgende link inschrijven.

Hou rekening met een wachttijd van ongeveer 6 maanden ( of langer).  U kan zich hier inschrijven.

 

4.  Inschrijven voor de fast-track groep.

Uw kind zit in het tweede, derde, vierde of vijfde leerjaar. Hij of zij kan minstens 25 meter schoolslag zwemmen en kan op de rug drijven.

Indien uw kind aan deze voorwaarden voldoet en graag rugcrawl en crawl wenst aan te leren in onze zwemschool, dan kan uw kind in deze groep terecht.

De wachttijd van deze groep bedraagt momenteel maximum 6 maanden. Er worden maximaal 6 kinderen per sessie aanvaard. Het heeft geen zin uw kind in deze groep in te schrijven wanneer het niet aan de voorwaarden voldoet. De inschrijving zal geschrapt worden. U kan zich hier inschrijven.

 

 

5.  Inschrijven voor competitie.

U wil uw kind rechtstreeks inschrijven voor competitiezwemmen? Lees dan zeker de onderstaande regels die wij hanteren.

Wij hebben een zeer grote zwemschool en er is een lange wachtlijst. Onze normale werking is dat de leden van de zwemschool voorrang hebben voor de afdeling competitiezwemmen. Pas daarna kunnen we ook rekening houden met externe aanvragen. Om dit in goede banen te leiden hanteren we enkele eenvoudige basisregels die u hieronder kan vinden. Voor verdere vragen kan u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is enkel mogelijk om in september in te stappen in de competitiegroep. UPDATE seizoen 2021-2022: de testdagen voor competitie zijn reeds achter de rug. 

Is uw zoon of dochter 8 of 9 jaar op het einde van dit jaar?

Kan uw kind 200 meter schoolslag/rugslag/crawl zwemmen? Kan uw kind duiken? Gelieve dan contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw kind kan dan uitgenodigd worden voor een testtraining en een motivatiegesprek. Ook met de ouders zal een motivatiegesprek gehouden worden.

Is uw zoon of dochter ouder dan 9 jaar maar jonger dan 12 jaar op het einde van dit jaar?

Kan uw kind 200 meter schoolslag/rugcrawl/crawl zwemmen en kan het duiken? Gelieve dan contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kind kan dan uitgenodigd worden voor een testtraining en een motivatiegesprek. Ook met de ouders zal een motivatiegesprek gehouden worden. Tijdens de testtraining peilt men naar de basisvaardigheden van uw kind en wordt er bepaald of hij/zij reeds voldoet aan de normen om competitiezwemmen aan te vangen of er nog een bijkomende opleiding mogelijk is in onze zwemschool. In beide gevallen dient er ook plaats te zijn in de niveaugroep waar uw kind zou moeten starten. Indien er geen plaats zou zijn dan kunnen wij u helaas niet verder helpen.

Is uw zoon of dochter ouder dan 12 jaar op het einde van dit jaar? 

Vanaf de leeftijd van 12 jaar aanvaarden wij enkel zwemmers met minimum 2 jaar wedstrijdervaring.

  • Uw kind heeft geen of zeer weinig zwemervaring

-       de kans dat hij of zij goed zal kunnen meedraaien in de competitiegroep in zeer klein.

-       Gelieve rekening te houden met het hoge trainingsvolume binnen het competitiezwemmen (vanaf 12 jaar 5 X per week, droogtraining en een minimale deelname aan wedstrijden).

 

  • Uw kind heeft redelijke tot goede zwemervaring

-       Gelieve rekening te houden met het hoge trainingsvolume binnen het competitiezwemmen (vanaf 12 jaar 5 X per week, droogtraining en een minimale deelname aan wedstrijden).

-       Niettemin willen wij gerust een test afnemen om u de nodige feedback te bezorgen. Dit kan door contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met alvast vermelding van naam, leeftijd en motivatie. Tijdens deze test evalueert de trainer de stijl, conditie en de motivatie van de zwemmer. Er wordt ook een motivatiegesprek gehouden met de ouders.

-       Onmiddellijk na de training krijgt u van de hoofdtrainer feedback of uw kind als lid kan toetreden tot de club.

Mochten er nog zaken onduidelijk zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.