Competitie

Hieronder vinden jullie de lijst met trainers van de competitiegroep. Elke trainer kan indien nodig aan elke groep training geven.

Michel Bogaerts (Redder) - Groep C2

Avatar
 

Leen Leys (Redder / Hoofdtrainer) - Groep C1

Avatar
 

Alexandra Gillain - Groep C4

Avatar
 

Killian De Block - Groep C3

Avatar
 

Wedstrijdzwemmers hebben ontzettend veel training nodig wensen zij hun besttijden te verbeteren.

Daarom biedt SCZ verschillende trainingsmogelijkheden aan, aangepast aan de leeftijd en de capaciteiten van de zwemmer.

Er zijn binnen SCZ 4 competitiegroepen.

C4: DE EENDJES

Dit zijn onze zwemmers die pas uit de zwemschool komen en die interesse tonen in het competitiezwemmen. Deze zwemmers hebben twee trainingsmomenten per week. Voor iedere training is er een kwartier opwarming en de trainingen worden afgesloten meteen kwartier stretching. Een aanwezigheid van 75% op maandbasis wordt verwacht. Vanaf januari hebben zij de mogelijkheid om aan een beperkt aantal wedstrijden deel te nemen.

Trainingsuren C4

Dinsdag

18 uur 30 - 20 uur

Zaterdag

17 uur - 19 uur

C3: DE BENJAMINS

Deze zwemmers zijn reeds 1 jaar ( of langer) bezig met competitie en hebben hun eerste wedstrijden reeds achter de rug. Deze zwemmers hebben 3 trainingen per week. Op maandag hebben zij voor de aanvang van hun training een uur droogtraining. Een aanwezigheid van 75% op maandbasis wordt verwacht.

 

Trainingsuren C3

Maandag (droogtraining)

18 uur 45 - 19 uur 45

Maandag  ( zwemtraining)

20 uur - 21 uur

Woensdag

20 uur- 21 uur

Zaterdag

19 uur-21 uur

C2: DE JONGERE COMPETITIEZWEMMERS

Deze ervaren zwemmers zijn reeds 4 jaar of langer bezig met competitie. Sommige zwemmers nemen deel aan de provinciale-, jeugd -of Belgische jeugd- kampioenschappen. Er wordt op een intensief niveau getraind. Deze zwemmers hebben de 4 verschillende zwemstijlen zeer goed onder de knie. Deze zwemmers hebben 5 trainingen per week. Op maandag hebben zij voor de aanvang van hun training een uur droogtraining. Een aanwezigheid van 75% op maandbasis wordt verwacht.

Trainingsuren C2

Maandag ( droogtraining)

18 uur 45- 19 uur 45

Maandag ( zwemtraining)

20 uur – 21 uur 30

Dinsdag

20 uur-21 uur

Woensdag

19 uur 30- 21 uur

Vrijdag

19 uur- 20 uur 15

Zaterdag

19 uur- 21 uur

C1: DE OUDERE COMPETITIEZWEMMERS

Dit zijn onze meest ervaren licentiezwemmers ( 15 jaar en ouder )en trainen zo’n 8 uur per week. De meeste van deze zwemmers hebben zich al bewezen op verschillende grote wedstrijden. Ze beheersen uitstekend de verschillende stijlen. De droogtraining van deze zwemmers vindt plaats op dinsdag. Een aanwezigheid van 75% op maandbasis wordt verwacht.

Trainingsuren C1

Maandag

20 uur - 21 uur 30/22 uur

Dinsdag ( droogtraining)

20 uur- 21 uur

Woensdag

19 uur-21 uur

Vrijdag

20 uur 15- 21 uur 45

Zaterdag

19 uur-21 uur

Van alle zwemmers van C3/C2/C1 wordt een deelname aan minimum 6 wedstrijden per seizoen verwacht. Er moet ook verplicht deelgenomen worden aan één wedstrijd lange afstand ( 800 m/1500m)

Van de zwemmers van C4 wordt een deelname aan minimum 4 wedstrijden verwacht ( geen lange afstand). 

Tijdens de schoolvakanties is er geen droogtraining. De trainingen van de competitie gaan echter wel door op de gewone uren. Enkel op dinsdag en zaterdag zijn er aanpassingen. Hou uw mailbox hieromtrent in de gaten.

Er is geen training op wettelijke feestdagen.