Competitie

Hieronder vinden jullie de lijst met trainers van de competitiegroep. Elke trainer kan indien nodig aan elke groep training geven.

Michel Bogaerts (Redder) - Groep C2

Avatar
 

Leen Leys (Redder / Hoofdtrainer) - Groep C1

Avatar
 

Alexandra Gillain - Groep C4

Avatar
 

Killian De Block - Groep C3

Avatar
 

De wedstrijdzwemmers zijn opgedeeld in verschillende groepen, naargelang het niveau en de leeftijd van de zwemmers. Ook het aantal trainingen varieertvan groep tot groep.

 

De eerste groep (C4) is deze van de 'eendjes'. Deze groep is specifiek gericht op mensen die juist uit de zwemschool komen en interesse tonen voor wedstrijden. Ook zwemmers die de zwemschool nog niet volledig doorlopen hebben maar de nodige aanleg vertonen krijgen hierin een plaats. Hier wordt er nog voornamelijk op de techniek gewerkt. Ook typische wedstrijdzaken krijgen wat extra aandacht: starten, keerpunten, ... .

Zwemmers die al te oud zijn voor de eendjes of wiens niveau al wat hoger ligt komen terecht bij de 'echte competitiegroep'. Deze is nog onderverdeeld in 3 groepen (C3,C2 en C1)  volgens leeftijd/snelheid.

Het aantal wedstrijden waaraan wordt deelgenomen varieert van maand tot maand. We proberen echter toch een 2tal wedstrijden per maand te kunnen aanbieden gedurende het wedstrijdseizoen (oktober t.e.m. juni). Deelname aan alle wedstrijden is niet verplicht, maar we verwachten toch dat elke competitiezwemmer aan minstens zes wedstrijden deelneemt (lees de afspraken).

Wedstrijdzwemmer worden vergt een zekere discipline.  We verwachten van jou (en je ouders) dat je je aan de gedragsregels houdt. Neem de tijd om ze even door te nemen.

We verwachten van de wedstrijdzwemmers een aanwezigheid van minstens 75% op maandbasis. Wanneer je niet aan deze voorwaarden voldoet kan je doorverwezen worden naar een andere groep binnen onze zwemclub.