Update mei 2018: de aanmeldingen voor de geïnteresseerden: vanaf half juni 2018 is er mogelijkheid om zich aan te melden voor volgend seizoen.

Overzicht aantal plaatsen:

* De laagste groepen van onze zwemschool  ( oranje, wit en lichtblauw) zijn reeds volzet voor september 2018, er is terug plaats vanaf februari 2019. Wij raden u aan om zich aan te melden! Voor de groepen die in het diep bad zwemmen ( vanaf de rode badmutsen) zijn er nog een beperkt aantal plaatsen. Gelieve bij de aanmelding de zwemvaardigheden van uw kind te preciseren. De voorwaarden om in te stappen bij de verschillende groepen vindt u onder het tabblad zwemmers-zwemschool.

* De fast-track is volzet voor september 2018, er zijn voldoende plaatsen om te starten in februari 2019.

* Sportief zwemmen: nog een beperkt aantal plaatsen voor september 2018. 

* Volwassenen zwemmen: beperkte wachtlijst voor dinsdag, voldoende plaats op zaterdag.

* Aquagym: voldoende plaats, zeker op maandag. Voor woensdag, momenteel een beperkte wachtlijst.

* Competitie: gelieve contact op te nemen met het secretariaat.

 

 Aanmeldingen voor onze wachtlijst/inschrijvingen voor de zwemschool.

Heb je interesse om regelmatig mee te komen zwemmen? Word dan lid van de zwemclub. Hieronder kan je alle informatie in verband met inschrijven terugvinden. in onze zwemclub

Twee keer per jaar - september en rond eind januari - kunnen de kinderen, mits een geslaagde evaluatie, doorschuiven naar een hogere groep. Bij die gelegenheid komen er plaatsen vrij en aanvaarden we nieuwe kinderen.
Wij aanvaarden op bepaalde tijdstippen aanmeldingen voor onze wachtlijst. Om op de hoogte te blijven van deze momenten raden wij u ten zeerste aan zich aan te melden voor onze nieuwsbrief. U komt dan op onze mailinglijst te staan en ontvangt met voorrang uitnodiging tot inschrijving.

Voor het seizoen 2018-2019 aanvaarden wij voor onze zwemschool enkel aanmeldingen van het geboortejaar 2015, 2014 of vroeger. Kinderen van geboortejaar 2013 en ouder dienen wel reeds bepaalde zwemvaardigheden verworven te hebben om in te stappen. Deze voorwaarden vindt u onder het tabblad " zwemmers-zwemschool-leerdoelstellingen".

Wanneer we zicht hebben op het aantal vrije plaatsen ( na de definitieve evaluaties) worden de uitnodigingen tot start verstuurd. Uw kind kan enkel starten wanneer u een uitnodiging tot start heeft gekregen en u bevestigd heeft.

We werken met een voorrangsregeling.

  • Groep 1 : broers/zussen/ouders van onze huidige leden. Kinderen van onze volwassenen/lesgevers  die aan de voorwaarden voldoen. Vermeld dit duidelijk bij de inschrijving! Opgelet: neven en nichten van onze leden vallen niet binnen deze voorrangsregeling.
  • Groep 2: inwoners van Groot-Zaventem + geïnteresseerden die zich aangemeld hebben voor onze mailinglijst.
  • Groep 3 : geïnteresseerden die niet tot de twee eerste voorrangsgroepen behoren.

We willen jullie er tevens attent op maken dat de lessen in het Nederlands gegeven worden. Kinderen die de taal niet machtig zijn kunnen we helaas niet aanvaarden.

Aanmeldingen voor volgend seizoen ( 2018-2019): de geïnteresseerden van groep 3 hebben mogelijkheid om zich via de website aan te melden op onze wachtlijst vanaf half juni en dit voor alle groepen.

De geïnteresseerden van groep 1 en groep 2 krijgen begin mei een mailtje met mogelijkheid tot aanmelding ( groep 2: enkel indien geregistreerd op de mailinglijst)

 

1.  Inschrijven voor de zwemschool.

Onze zwemschool is momenteel bijna volledig volzet voor september 2018. U kan uw kind aanmelden vanaf half juni 2018 om eventueel te starten in februari 2019. Wanneer u dit wenst kan u zich hier registreren voor onze mailinglijst. U krijgt dan, met voorrang, een mail van het secretariaat wanneer er terug mogelijkheid is tot aanmelding op de wachtlijst. Wij raden u ten zeerste aan om dit op deze manier te doen indien u geen kinderen heeft in onze zwemclub.

Het tijdstip dat uw kind kan starten hangt af van uw plaats op de wachtlijst en de datum van inschrijving.

 

 

2.  Inschrijven voor sportief zwemmen.

U kan uw kind aanmelden vanaf half juni 2018. Onze leden die de zwemschool afronden hebben wel  voorrang. Indien op het eind van het seizoen plaatsen vrijkomen, wordt u in het begin van de grote vakantie gecontacteerd door onze secretaris. Wanneer u dit wenst kan u zich hier registreren voor onze nieuwsbrief.

 

3.  Inschrijven voor aquagym/volwassenen.

Wenst u als volwassenen te zwemmen of wenst u de lessen aquagym te volgen, dan kan u via volgende link inschrijven.

Hou rekening met een wachttijd van ongeveer 6 maanden ( of langer).  U kan zich hier inschrijven.

 

4.  Inschrijven voor de fast-track groep.

Uw kind zit in het tweede, derde, vierde of vijfde leerjaar. Hij of zij kan minstens 25 meter schoolslag zwemmen en kan op de rug drijven.

Indien uw kind aan deze voorwaarden voldoet en graag rugcrawl en crawl wenst aan te leren in onze zwemschool, dan kan uw kind in deze groep terecht.

De wachttijd van deze groep bedraagt momenteel maximum 6 maanden. Er worden maximaal 8 kinderen per sessie aanvaard. Het heeft geen zin uw kind in deze groep in te schrijven wanneer het niet aan de voorwaarden voldoet. De inschrijving zal geschrapt worden. U kan zich hier inschrijven. 

Update groep fast-track mei 2018: De groep van de fast-track is voor september 2018 helemaal volzet. Er is wel plaats vanaf februari . Iedere zwemmer die zich opgeeft voor de fast-track groep zal uitgenodigd worden voor een zwemtest.

 

5.  Inschrijven voor competitie.

U wil uw kind rechtstreeks inschrijven voor competitiezwemmen? Lees dan zeker de onderstaande regels die wij hanteren.

Wij hebben een zeer grote zwemschool en er is een lange wachtlijst. Onze normale werking is dat de leden van de zwemschool voorrang hebben voor de afdeling competitiezwemmen. Pas daarna kunnen we ook rekening houden met externe aanvragen. Om dit in goede banen te leiden hanteren we enkele eenvoudige basisregels die u hieronder kan vinden. Voor verdere vragen kan u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is enkel mogelijk om in september in te stappen in de competitiegroep.

Is uw zoon of dochter 8 of 9 jaar op het einde van dit jaar?

Kan uw kind 200 meter schoolslag/rugslag/crawl zwemmen? Kan uw kind duiken? Gelieve dan contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw kind kan dan uitgenodigd worden voor een testtraining en een motivatiegesprek. Ook met de ouders zal een motivatiegesprek gehouden worden.

Is uw zoon of dochter ouder dan 9 jaar maar jonger dan 12 jaar op het einde van dit jaar?

Kan uw kind 200 meter schoolslag/rugcrawl/crawl zwemmen en kan het duiken? Gelieve dan contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kind kan dan uitgenodigd worden voor een testtraining en een motivatiegesprek. Ook met de ouders zal een motivatiegesprek gehouden worden. Tijdens de testtraining peilt men naar de basisvaardigheden van uw kind en wordt er bepaald of hij/zij reeds voldoet aan de normen om competitiezwemmen aan te vangen of er nog een bijkomende opleiding mogelijk is in onze zwemschool. In beide gevallen dient er ook plaats te zijn in de niveaugroep waar uw kind zou moeten starten. Indien er geen plaats zou zijn dan kunnen wij u helaas niet verder helpen.

Is uw zoon of dochter ouder dan 12 jaar op het einde van dit jaar?
  • Uw kind heeft geen of zeer weinig zwemervaring

-       de kans dat hij of zij goed zal kunnen meedraaien in de competitiegroep in zeer klein.

-       Gelieve rekening te houden met het hoge trainingsvolume binnen het competitiezwemmen (vanaf 12 jaar 5 X per week, droogtraining en een minimale deelname aan wedstrijden).

-       Niettemin willen wij gerust een test afnemen om u de nodige feedback te bezorgen. Dit kan door contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met alvast vermelding van naam, leeftijd en motivatie. Tijdens deze test evalueert de trainer de stijl, conditie en de motivatie van de zwemmer. Er wordt ook een motivatiegesprek gehouden met de ouders.

-       Onmiddellijk na de training krijgt u van de hoofdtrainer feedback of uw kind als lid kan toetreden tot de club.

  • Uw kind heeft redelijke tot goede zwemervaring

-       Gelieve rekening te houden met het hoge trainingsvolume binnen het competitiezwemmen (vanaf 12 jaar 5 X per week, droogtraining en een minimale deelname aan wedstrijden).

-       Niettemin willen wij gerust een test afnemen om u de nodige feedback te bezorgen. Dit kan door contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met alvast vermelding van naam, leeftijd en motivatie. Tijdens deze test evalueert de trainer de stijl, conditie en de motivatie van de zwemmer. Er wordt ook een motivatiegesprek gehouden met de ouders.

-       Onmiddellijk na de training krijgt u van de hoofdtrainer feedback of uw kind als lid kan toetreden tot de club.

Mochten er nog zaken onduidelijk zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.